We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Ni​š​to nema da nè razdeli

by Bernays Propaganda

/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
  Purchasable with gift card

    name your price

  You own this

   

1.
МОЈАТА МАРИЈА Ти пишувам како да ми е првпат, Песна последна. Се би дала јас пак да сум наивна Се би дала во некој да верувам. Јас не знам овде КОЈ КОГО ПЛАЌА?! Вратете ја мојата Марија, И секој што немал да се лекува. ...и тој во кој што се заљубив тогаш! Вратете ми нежност и радост ! И 27 полесни денови... Живеам само 3 дена месечно. Не ми требаат болни амбиции, Кариера, ни броење лајкови, Вратете ми го воздухот бистар! 5 минути моќ ... убија другар, убија човек. Пуштете ја планината...чувар е! Искрени деца...овде дојдете! Ова е ваше, не го продавајте. Пуштете ја планината...чувар е! Искрени деца...овде дојдете!
2.
ЌЕРКА НА ГЛАДОТ Фабричките оџаци Аморфното молчење, Презирот и постмевот. Бесцелното скитање Омраза и бдеење, Награда од светот се. Ох, зошто тоа така е?! Бесцелно скитање... Омраза и бдеење.
3.
НИШТО НЕМА ДА НЀ РАЗДЕЛИ Родена сум тука и тука ќе се распаднам Тешко сум составена, а брзо ќе се расклопам. Заради мене постојат тажни приказни. Затоа секој може да нѐ раздели. Удирам на себе и никако да победам. Уште едно 5 сабајле за мене завршува. Го легнувам цело Скопје, за да заспијам. Го легнувам цело Скопје, за да сонувам. И ништо никогаш нема да нѐ раздели. И никој никогаш нема да се осмели. Имаш моќ и магија, ти си праведник. Заради тебе постојат среќни приказни. И сите наши деца мирно заспиваат. Милијарди чисти срца сонуваат.

credits

released December 12, 2018

GNGR069 / BV081 / HMRL047

Kristina Gorovska - vocals, lyrics, vocal harmonies, art direction and design

Vasko Atanasoski - music, lyrics, bass, guitars, percussions, arrangements, production, vocals and management

Deni Krstev - synth, rhythm programming, recording, editing, mastering

Rade Jordanovski - bass and production management

Kristijan Lafazanovski - drums and percussions

Recorded from June 29th till December 7th in Studio 1060, Skopje, Macedonia

Bass guitar solo on Ništo nema da nè razdeli - Mike Watt

Guitar solo on Ništo nema da nè razdeli - Toni Kitanovski

Lyrics on Kerka na gladot by Kosta Racin, samples by XAXAXA

license

all rights reserved

tags

about

Geenger Records Zagreb, Croatia

Awesome new music from the Vukojebina!

Established in 2010.

contact / help

Contact Geenger Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account